Eerste tussenrapportage Project MIND

Staatssecretaris Van Ark (Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid) heeft de Tweede Kamer in een verzamelbrief over de kwaliteit van kinderopvang ge├»nformeerd over de eerste tussenrapportage van het onderzoek van Project MIND – Meertaligheid in Dagopvang.

In de rapportage wordt beschreven welke methoden de deelnemende tweetalige kinderdagverblijven hanteren en wat de kenmerken zijn van de kinderen. Ook worden de eerste voorlopige resultaten van de taaltaakjes gepresenteerd die met de kinderen zijn gedaan. De rapportage is te downloaden op de website www.veranderingenindekinderopvang.nl (Nederlands).

Het onderzoek van Project MIND bestaat uit vier meetronden in de periode 2018-2022. Na de eerste 3 meetronden verschijnt telkens een tussenrapportage met voorlopige resultaten, na de vierde meetronde worden de definitieve resultaten door het MIND onderzoeksteam gepresenteerd. Lees meer over het onderzoek van Project MIND.